Çıtır Çıtır Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır ? Chef Oktay Usta

Share this & earn $10
Published at : October 15, 2021

Çıtır çıtır turşu yapmanın tarifini öğrenmek ister misiniz ?

Ailenizin aşçısı mutfaklara geri döndü...

Kanalıma ücretsiz abone olun;
https://bit.ly/CHEFOKTAYUSTA

Chef Oktay Usta'yı sosyal medya hesaplarından takip edin;

Twitter: https://twitter.com/chefoktayusta_
Facebook: https://web.facebook.com/chefoktayusta/
Instagram: https://www.instagram.com/chefoktayusta/
#turşu, #turşutarifi, #oktayusta

Çıtır turşu
Malzeme listesi;

3 kg kornişon salatalık
6 diş sarımsak her kavanoza
Bir çay bardağı sirke
Bir çay kaşığı tane karabiber
Bir adet defne yaprağı
Hazırlanışı;
Yarım litrelik kavanozlara göre vereceğim tarifi;
her kavanozun dip kısmına defne yaprağı tane karabiber üç diş sarımsak üzerine yıkanmış iki tarafı kesilmiş salatalıklar ile dolduruyoruz. Üzerine üç diş sarımsak iki tatlı kaşığı kristal kaya tuzu bir çay bardağı üzüm veya elma sirkesi ve son olarak kaynar su döküyoruz kapağını kapatıp 4-5 sefer alt üst yapıyoruz tuzun erimesi için ve kavanozları ters çevirip videoda gösterdiğim şekilde bir gece bekletiyoruz ertesi gün normal şekle çevirebiliriz karanlık ve serin yerde kalırsa her zaman çıtır çıtır ve taptaze olacak tuşlarını ellerinize sağlık.
Not;
Bir litrelik kavanozlara yapmak istersiniz
Bir su bardağı sirke
Üç tatlı kaşığı tuz Çıtır Çıtır Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır ? Chef Oktay Usta
chefoktay ustachef oktay usta